David Jeřábek
1. 5. 2024

Škoda, že je nás stále méně, říká jezdec Marcel Dlesk

V prvním republikovém závodu letošní sezóny se v divizi Touring Autocross představilo oproti loňsku zase o něco méně aut. První místo si ze závodu odnáší slovenský jezdec Marcel Dlesk, za ním hned skončil Lukáš Musil a třetí místo si vysloužil Jiří Bret.

V prvním měřeném tréninku vedl rakouský jezdec Markus Neuhauser, který ale v průběhu dalších kol odstoupil kvůli závadě motoru. Ve druhém měřeném tréninku zaujmul první pozici Dušan Hořčička a za ním byl hned Lukáš Musil a Jiří Bret.

Do poslední chvíle

První a druhou rundu pak vyhrál Marcel Dlesk, v té třetí skončil až na pátém místě. Naopak Lukáš Musil se ze třetího místa v první rundě vyšplhal po třetí rozjížďce na první místo. „Jelo se mi parádně. V rozjížďkách jsem obsadil nejprve třetí, druhé a pak první místo. To nám zajistilo celkové druhé místo na finálový rošt,” konstatuje Musil. Na třetí v příčce se do poslední chvíle držel jezdec Jiří Bret. Hořčička pak po první rundě od závodu odstoupil vinou poruchy motoru. „Do Humpolce jsme se velmi těšili. Přes zimu odvedli jak motoráři, tak hlavně Michal a Lukin Kubesovi na autě spoustu práce a byli jsme nadržení na pořádné závodění. Bohužel vinou poruchy motoru jsme skončili dřív než pořádně začali - v první nedělní rozjížďce. Škoda, konkurence byla slušná, mohly to být pěkné závody,” říká jezdec.

Ve finále se pak otočily karty. Marcel Dlesk projel pod šachovitým praporem jako první a stal se tak vítězem prvního republikového závodu tohoto roku. „Po dlouhé zimní pauze jsme zažili krásný autokrosový víkend plný zážitků. Super jsme si zazávodili na velmi skvěle upravené trati, s pěkným počasím a samozřejmě třešničkou na dortě je naše vítězství,” komentuje Dlesk svou výhru a dodává: „Je ale škoda, že v kategorii Touring Autocross je nás stále méně a méně. Ale nedá se nic dělat, můžeme jen doufat, že se to změní.”

Bedna vždy potěší

Na druhém místě se po finálové jízdě umístil jezdec Lukáš Musil. „Po finálovém startu jsem se zařadil na druhé místo a stíhal prvního Marcela Dleska. Po necelých třech kolech a asi dvaceti ranách do podvozku jsem se stáhl a dával pozor, abych nepoškodil auto a dovezl ho celé do cíle,” vysvětluje Musil.

Třetí na stupni vítězů pak skončil Jiří Bret. „Sešlo se nás málo a ještě dva odpadli, takže finále pak už jen v pěti a to je bída. Trošku jsem zaspal na startu a jak už to v Humpolci bývá, pokud jste v první řadě vlevo, tak vás v první zatáčce většinou čeká těžkej život. To se mi samozřejmě stalo, takže jsem skončil venku u svodidel a čekalo na mě čtvrté místo.

Pak jsem chvilku udolával Rosťu, který si svůj flek ukázkově bránil, a když už jsem ho předjel, byli první dva kluci pryč. Takže jsem to už tak nějak bez rizika dojel. Třetí místo fajn, bedna vždy potěší, ale nebylo to zkrátka úplně ono,” přiznává Bret a dodává, že v současnosti se jeho tým snaží přjít na to, kde je chyba. „Čeká nás rozborka, zkontrolovat diferáky a podobně. Na cestě zpátky nás bohužel pozlobil i autobus a s prokluzující spojkou jsme jakžtakž dojeli domů,” říká Bret.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů