David Jeřábek
29. 6. 2024

Dlesk: Kéžby nás v divizi Touring autocross bylo více

V druhém republikovém závodu v divizi Touring autocross bylo na startu pouze pět jezdců. Nakonec vyhrál Marcel Dlesk. Stříbro si odvezl Dušan Horčička a třetí skončil Rostislav Hilse. “Předvedl jsem nové auto, které mě a mého hlavního mechanika stalo snad milion hodin, ale myslím si že se ta práce vyplatila. Předělali jsme Colta z vrchu na autokrosový speciál,” konstatuje Hilse. Pavel Vávra dojel čtvrtý a Jiří Bret pátý.

První měřák se kvůli dešti neodjel. Po druhém měřáku vedl Horčička, za ním dojel Dlesk a Hilse. “Do rozjížďky jsem šel z první řady. Nepovedl se mi start, takže jsem se propadl na čtvrté místo a v Bousově se nedá moc předjíždět, protože naše auta jsou už hodně vyrovnaná. Ještě k tomu mi odešlo servo po první zatáčce, tak jsme do večera opravovali. Naštěstí jsem ho sehnal od Martina Svobody, který mi ho půjčil ze svého specialu,” říká Hilse.

První rundu vyhrál Dlesk, za ním dojel Horčička a Bret. Po druhé rundě vedl opět Dlesk, druhý skončil Horčička, třetí Bret. “Měřák jsme těsně vyhráli, ale v rozjížďkách jsme bojovali s problémy na startu. Snažil jsem se ztracené pozice dostat zpět na trati, v jedné rozjížďce jsem snahu přehnal a prohlédl si Jirku Breta až příliš zblízka,” komentuje Horčička. Po třetí rundě si jezdci obhájili své posty. První skončil Dlesk, druhý Horčička, třetí Bret. Hilse dojel čtvrtý, Vávra pátý.

Ve finále svou pozici obhájil Dlesk a odvezl si tak z druhého republikového závodu první místo. “Po páteční bouřce, kdy to nevypadalo příliš nadějně, nakonec vysvitlo slunce a trať v sobotu a v neděli, při tom všem, byla docela dobrá. Jen zopakuji to, co jsem již nejednou zmínil, kéž by nás závodníků v naší divizi bylo více. Ale stále doufám, že se to zlepší. Za nás Bousov dopadl skvěle a těšíme se do Nové Paky na skvělou účast v naší divizi,” konstatuje Dlesk.

Horčička skončil druhý. “Taktéž ve finále byl start zpackaný. Byl jsem rád, že jsem obhájil druhé místo. Chvíli jsem to na Marcela zkoušel, ale jel bezchybně a nebyla šance na smysluplný útok,” říká Horčička.

Na třetím místě se umístil Hilse. “Finále jsem šel z druhé řady. Start opět nic moc, na těch musím zapracovat, a po první zatáčce na konci. Nic jsem nevzdával a čekal na příležitost. Pak se tam objevila před skokem skulina a byl jsem třetí a to už jsem obhájil. Chtěl bych ještě poděkovat celému teamu, Aleši Fučíkovi a celé rodině, že mě při stavbě pomáhali a podporovali. Auto jsme dovezli domu celé, tak doladíme pár drobných věcí a hurá na Evropu do Paky,” komentuje Hilse.

Vávra dojel čtvrtý. Bretovi ze třetího místo spadla hadice od turba a byl bez výkonu, tak jen kroužil do cíle. V tabulce se poté objevil jako pátý.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů