Tereza Šimurdová
2. 7. 2024

Vnitřní stopa se stala klíčovou pro finálovou jízdu, komentuje Pytela

V divizi D6 tentokrát jelo osm aut. Milan Purma postavil po zažitých kotrmelcích v Humpolci nové auto. Na výhru mu to ale nestačilo. V Bousově skončil na sedmém místě. První místo si odvezl Denis Pytela, druhý dojel Tomáš Jánoš a třetí Jan Přibyl. “Závod v Dolní bousově bych popsal jako velice zvláštní a zajímavý. Bylo zde totiž mnoho zklamání, ale zároveň i překvapení a úspěchů,” komentuje Pytela.

První měřený trénink byl přeskočen z důvodu velkého deště. “Ráno trať vypadala příšerně, první měřený trénink prakticky nikdo nejel, včetně mě, ovšem začal hodně foukat vítr a vysvitlo slunko, což stačilo na přijatelnou sjízdnost tratě a prognóza se vyvíjela pozitivně a velice rychle, kdy první rozjížďku se už začalo prášit a zároveň s úpravou trati již nebyla žádná známka předešlé bouřky. Trať tak byla využitelná v celé její šíři a začala se i pogumovávat a barvit do modro-fialova, díky čemuž mi spadl kámen ze srdce a jízdu na trati jsem si velice užil, taky díky nově naostřené hraně v kopci před cílem, se kterou se dalo úžasně skákat,” konstatuje Pytela. V druhém měřáku skončil první Martin Kopena, Karel Fökl druhý a Jan Přibyl.

První rundu vyhrál Kopena, druhý skončil Horák, třetí Přibyl. “Chtěl bych se omluvil Karlovi Föklovi za ten kontakt v první rozjížďce. Nebylo to úmyslný,” říká Přibyl.

Druhou rundu vyhrál Jánoš, druhý skončil Přibyl, třetí Pytela. Třetí rundu obhájil Jánoš, Pytela byl druhý a třetí skončil Jánoš.

Finále rozhodlo o vítězi. První místo si z Bousova odvezl Pytela. “Celkové umístění v rozjížďkách mi vyšlo na třetí místo, startoval jsem sice z první řady, ale nemohl jsem si vybrat stopu, ovšem opět mi přálo štěstí a vyzbyla na mě vnitřní stopa, která se stala klíčovou pro finálovou jízdu. Start se mi velmi povedl a v první zatáčce jsem byl první, ovšem brzdil jsem docela pozdě, což mě vytáhlo na venek a já se bál, že mě někdo pojede, což se naštěstí nestalo a já si udržel první místo i do druhé zatáčky, které mi potom už zůstalo a já se tak naplno pohltil do jízdy a vybudoval si velký náskok, který mi vydržel až do cíle. Byl jsem štěstím bez sebe, stejně jako moje rodina a po celý zbytek dne jsem si užíval euforii,” říká Pytela.

Druhý skončil Jánoš. “Mohl jsem si vybrat pozici, ze které budu startovat ve finále. Mechanici mi říkali, ať jdu doleva a já jsem šel doprostřed a ten prostředek se ukázal, že nebyla úplně správná volba. Ze třetí pozice jsem se dostal na druhou. Jsem spokojený,” komentuje Jánoš. Třetí skončil Přibyl. “Když jsem v sobotu ráno vidět na trati ty bahenní lázně, tak jsem myslel, že to budou strašný závody, ale nakonec to byly závody hezký,” dodává Přibyl.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů