Tereza Šimurdová
1. 7. 2024

Polák šel v Bousově přes střechu, Nikodém přemýšlel, jak se ještě víc zlepšit

Z druhého republikového závodu v Dolním Bousově si první místo odvezl Petr Nikodém, druhý skončil David Horák a třetí dojel Libor Paul. Víkend byl ve znamení návratu domácího Romana Poláka, který šel nakonec ve finále přes střechu.

První měřený trénink se vlivem velkého deště nejel. Druhý měřák vyhrál Petr Nikodém. ”Potřebovali jsme vymyslet nějaký systém, jak se zlepšit. Věděli jsme, že máme stále jeden směr, kterým můžeme jít, protože jsme od něj upustili už déle, protože to tenkrát stačilo. Řekl bych, že v Bousově bylo krásně vidět, že jsme na správný cestě a povedlo se vyhrát měřáky asi o vteřinu a něco,” vysvětluje Nikodém.

Druhý skončil Jakub Kubíček, třetí David Horák. “V druhém měřáku nastaly nějaké technické problémy, takže se mi úplně jako nedařilo, ale nakonec z toho byl třetí čas, což není zas tak špatný,” říká Horák.

První rundu také vyhrál Nikodém, druhý skončil Kubíček, třetí Horák. V druhé rundě si NIkodém vedení nenechal vzít. Na druhou pozici se probojoval Libor Paul a třetí skončil Vít Nosálek.

Třetí rundu vyhrál Nosálek, druhý skončil Roman Polák a třetí Nikodém. Po sečtení bodů v tabulce si Nikodém udržel první místo, druhý se tam objevil Polák a třetí Nosálek.

V semifinálové jízdě v první skupině první skončil Nikodém, druhý Nosálek, třetí Paul. Do finále se probojoval také Michal Neumann a Jan Bartoš. V druhé skupině první skončil Polák, druhý Horák, třetí maďarský jezdec Szabolcz Klenancz. Do finále se probojoval také Kubíček a Jan Husák.

Polák šel ve finále přes střechu a v opakovaném startu mu ze třetího místa zhasla bugina a závod nedojel. Nikodém ve finále obhájil svou sílu a z druhého republikového závodu si odvezl první místo. “V semifinále jde vždy o to přežít, a po loňském roce to byla nejnervóznější část, ale dopadlo to dobře. Odvážíme si jedničku a spokojeně se přesouváme do Matschenbergu,” říká Nikodém.

Za ním se se stříbrem umístil Horák. “V semifinále se mi podařilo zajet dobře a to mi dalo na druhou řadu a ve finále se mi podařilo v první začátce předjet Paula, Nosálka a po nějakých technických problémech Romana Poláka jsem se dostal na druhé místo,” dodává Horák.

Třetí skončil Paul. “Za Bousov jsem maximálně spokojený. Organizace skvělá, trať pěkná. Dařilo se a jsem maximálně spokojený za třetí místo,” říká Paul.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů