Tereza Šimurdová
6. 8. 2024

Kolomý: Musím na sobě ještě zapracovat

Z evropského závodu ve Francii si v divizi Junior buggy první místo odvezl nizozemský jezdec Nathan Ottink. Stříbro získala Eliška Pytlounová, třetí skončil Nizozemec Joep Cuenen.

V prvním měřeném tréninku na třetím místě skončila Plná, šestá Pytlounová, devátý Kolomý, dvanáctá Svobodová. Šafránek neodstartoval. “Se závody v St. George de Montaigu nejsem vůbec spokojený. Na to jaký jsem tam měl každý rok štěstí, tak tenhle rok byl jeden problém za druhým. Během warm-upu mi vypadla hadice a všechna voda vytekla a museli jsme měnit motor. Tímto bych chtěl poděkovat Jirkovi Svobodovi a jeho mechanikům za pomoc při výměně motoru,” vysvětluje Šafránek.

V druhém měřáku skončila třetí opět Plná, čtvrtá Pytlounová, pátý Šafránek, šestý Kolomý. Svobodová neodstartovala.

V první rundě skončila třetí Pytlounová, čtvrtá Plná, pátý Kolomý, desátý Šafránek. Svobodová neodstartovala. V druhé rundě třetí dojel Kolomý, Plná čtvrtá, Šafránek sedmý, Pytlounová osmá, Svobodová devátá. Ve třetí rundě dojela třetí Plná. “Celý víkend se mi moc dařilo. Tréninky jsme dojela třetí, rozjižďky na druhém místě a po všech rozjížďkách jsem byla celkově třetí. Jenže zase ve finále, jak už je zvykem, se něco stane,” vysvětluje Plná. Čtvrtý skončil Šafránek, pátá Pytlounová, šestý Kolomý.

V této divizi se odjelo rovnou finále, kde druhá dojela Pytlounová a odvezla si tak z francouzského závodu stříbro a body do tabulky. “Ve finále jsme startovali ze třetí řady z šestého místa, a dojeli jsme druhý. Takže to bylo peckový,” míní Pytlounová.

Plná skončila čtvrtá. “Start jsem měla dobrý, odjela jsem jako druhá, a to jsem taky v pohodě držela. Až do posledního kola, jenže tam mi explodoval motor a já se ještě snažila dojet, a je z toho nakonec čtvrté místo. Chtěla bych poděkovat mechanikům a rodině za velikou podporu,” dodává Plná.

Kolomý skončil pátý. “Tak šestý podnik Mistrovství Evropy jsem dokončil na pátém místě. Závod jsem si užil, ale bohužel se úplně nepovedl. Musím ještě na sobě zapracovat, prostě to nebylo dobré. Děkuji všem za podporu - tátovi, mechanikovi, motoráři, a také sponzorům, bez kterých to nejde,” komentuje Kolomý.

Šafránek dojel sedmý. “Ve druhém motoru se nám po první rozjížďce začala ztrácet voda a auto běželo chvílemi na tři válce. Ve finále smůla nekončila. Při odjezdu do předstartu na finále se mi rozbil posilovač řízení, takže jsem se celé finále přál s  volantem,” říká Šafránek. Svobodová se do finále nedostala.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů