David Jeřábek
9. 8. 2024

Arnošt Florián: Své vítězství daruji Radance

V dalším republikovém závodě, tentokrát v Poříčí nad Sázavou, se v divizi Buggy 1600 ukázalo 24 pilotů. Zlato si odvezl Florián, stříbro Vaculík a Bronz Kindl. “Toto vítězství bych chtěl darovat jednomu člověku, který si ho v momentálním čase zaslouží nejvíc. Je jím manželka od Zdeňka Antonyho Radanka,” říká Florián.

V prvním měřeném tréninku vyhrál Václav Kindl, druhý skončil Martin Vaculík, třetí Jakub Novotný. “Do Poříčí jsme vyrazili s chladnou hlavou, jelikož jsme nejeli jeden závod, tak jsme se jeli pobavit a užít si závody,” komentuje Novotný. Čtvrtý dojel Arnošt Florián, pátý Filip Duřt, šestý Dušan Králík, sedmý Martin Boška, osmý Adam Raušer, devátý Daniel Pytloun, jedenáctý Filip Hartman, dvanáctý Josef Burián, čtrnáctý Stanislav Kotěšovský, osmnáctý František Šíma, jednadvacátý Ondřej Kopačík, třiadvacátý Jaroslav Povondra, čtyřiadvacátá Klára Čáslavská. Jiří Rezek neodstartoval.

Druhý měřák vyhrál Novotný, druhý dojel Vaculík. “Po čtyř týdenní pauze jsem se svým týmem jel do Poříčí nad Sázavou. Velmi jsem se těšil jelikož tuto trať přímo zbožňuji. Měřené tréninky jsem dojel na druhém místě, z čeho jsem byl přímo nadšený,” říká Vaculík. Třetí skončil Kindl, čtvrtý Florián, pátý Duřt, šestý Pytloun, sedmý Hartman, osmý Raušer, devátý Boška, desátý Rezek, jedenáctý Králík, čtrnáctý Kotěšovský, patnáctý Kopačík, dvaadvacátý Šíma, třiadvacátý Povondra, čtyřiadvacátá Čáslavská, Burián neodstartoval.

První rundu vyhrál Florián, druhý skončil Novotný, třetí Duřt, čtvrtý Hartman, pátý Rezek, šestý Vaculík, sedmý Boška, osmý Králík, desátý Raušer, čtrnáctý Pytloun, sedmnáctý Kotěšovský, osmnáctý Šíma, dvacátý Povondra, jednadvacátá Čáslavská, třiadvacátý Kopačík, čtyřiadvacátý Kindl.

Druhou rundu vyhrál Duřt. Druhý skončil Florián, třetí Novotný, čtvrtý Vaculík, pátý Hartman, šestý Králík, sedmý Kindl. “Do Poříčí jsem se velmi těšil, jelikož je to má nejbližší trať.  Poříčí bývá velká událost protože je to Mistrovství zóny střední Evropy a účastní se hodně aut. V prvním tréninku jsem zajel nejrychlejší čas a stačilo mi to i na celkové vítězství měřených tréninků. Bohužel ale v následující sobotní rundě mi praskl kardan a udělal díru do vany na motoru. Motor se nám podařilo vyměnit a tak jsme mohli v neděli ráno startovat do druhé rozjížďky. Zde se mi povedlo z poslední řady dojet třetí, ale během jízdy už jsem cítil, že motor nejede tak jak má,” vysvětluje Kindl. Osmý skončil Rezek, devátý Boška, jedenáctý Kotěšovský, dvanáctý Raušer, patnáctý Kopačík, devatenáctý Burián, dvacátý Šíma, jednadvacátý Povondra, třiadvacátá Čáslavská, čtyřiadvacátý Pytloun.

Třetí rundu vyhrál opět Duřt, druhý skončil Florián, třetí Novotný. “Po měřených trénincích jsme skončili na třetím místě. Vyhráli jsme všechny tři rozjížďky, takže jsme byli naprosto spokojeni,” vysvětluje Novotný. Čtvrtý skončil Vaculík, pátý Hartman, šestý Boška, sedmý Kotěšovský,desátý Šíma, jedenáctý Raušer, čtrnáctý Kopačík, patnáctý Kindl, šestnáctý Povondra, sedmnáctá Čáslavská, osmnáctý Burián, devatenáctý Rezek, jednadvacátý Pytloun.

V semifinále ve skupině A vyhrál Novotný. “V semifinále jsem stál na startu s Filipem Duřtem, který celý víkend jezdil skvěle, start se mi o něco lépe podařil, ale Filip mi to nechtěl dát zadarmo. Bojovali jsme až do druhé zatáčky bok po boku, ale pak se mi podařilo odtrhnout a udělat si bezpečný náskok, vyhráli jsme a měli jsme zajištěné druhou pozici do finále,” popisuje Novotný.

Druhý skončil Hartman, třetí Kindl. “V semifinále jsem dojel na třetím místě, ale bohužel mi to do finále vydalo až na třetí řadu. Před finálem začalo dost pršet a tak jsem viděl alespoň nějakou naději a možnost se dopředu prokousat,” komentuje Kindl. Boška, Kopačík, Šíma a Duřt se do finále nedostali. Ve skupině B vyhrál Florián, druhý skončil Vaculík. “První rozjížďku jsem dojel na druhém místě za Filipem Duřtem, což znamenalo celkové 6. místo. Druhou i třetí rozjížďku jsem dojel také na druhém místě. Z čeho mi vycházela první řada na semifinále, které jsem dojel také na druhé pozici,” říká Vaculík. Třetí skončil Rezek, čtvrtý Králík, pátý Kotěšovský. Raušer ani Povondra se do finále nedostali.

První místo a body do tabulky si z Poříčí odvezl Florián. “Před finálem nám lehce sprchlo a trať byla skoro celá pod vodou hlavně zatáčka po kopci ale všichni jsme sebrali odvahu a rozhodli se jet a zdálo se to jako správně rozhodnutí protože se nám povedlo přivést domů zlato,” konstatuje Florián.

Druhý skončil Vaculík. “Jelikož jsem měl dobrý čas, tak mě to vyšlo na první řadu ve finále. Bohužel začalo velmi pršet, tak trať byla krom stopy nesjízdná. Vystartoval jsem a držel jsem se na třetím místě. Po troše bojů se mi povedlo předjet jednoho soupeře a udržel jsem se na druhém místě až do konce. Víkend jsem si velmi užil a beru si domů spoustu bodů. Úprava trati byla i přes spoustu potíží skvělá a velmi se těším na další závod, což je Maďarský Nyirád,” dodává Vaculík.

Třetí skončil Kindl. “Trať ale tak nějak vyschla a vyjela se jen jedna stopa, což moc na předjíždění není. I přesto se mi z třetí řady povedlo dostat na finálové třetí místo. Na to, jak se celý víkend moc nedařilo, je tento výsledek dobrý,” říká Kindl. Čtvrtý skončil Novotný. “Ve finále se mi start podařil a ujal se vedení, ale daný osud v této sezóně znovu zamával a jednoduše řekl: Nepojedeš po čtyřech kolech. Chytil jsem defekt o něco, fakt nevím co to bylo, jelikož mě to vůbec nekoplo a nic podobného. Takže defekt byl na světě a já špuntoval a snažil se, jezdil jsem na třetím místě, ale trať byla spíš jedna kolej a soupeři nevěděli, kudy mě předjet, pár kontaktů bohužel proběhlo, takže jsem dojel do cíle, jako kdyby se na mě vyřádil medvěd Grizzly. Děkuji pořadatelům za skvělé závody a doprovodný program, fanouškům a GT2 Motorsport za podporu,” říká Novotný.

Šestý dojel Kotěšovský, devátý Hartman, desátý Rezek.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů