Tereza Šimurdová
15. 8. 2024

Kopena: Měl jsem tak zaházené brýle, že jsem nevěděl, že jsem na bedně

Na dalším republikovém závodě v Poříčí nad Sázavou se utkalo v divizi Touring Autocross 1600 jedenáct pilotů. Zlato si odvezl Jan Přibyl, stříbro získal slovinský jezdec Žiga Kraševec a bronz vybojoval Martin Kopena.

V prvním měřeném tréninku vyhrál Tomáš Jánoš, druhý skončil Jakub Jánoš, třetí Martin Kopena, čtvrtý Milan Purma, šestý Dušan Horák, sedmý Jan Přibyl, osmý Denis Pytela, devátý Hoffmann Ronald, desátý Karel Föklm jedenáctý Ladislav Honsnejman.

V druhém měřáku vyhrál Kopena. “První měřený trénink jsem byl třetí a druhý jsem vyhrál, takže jsem byl spokojený, že se změny na autě povedly. Udělali jsme totiž velké změny v nastavení podvozku,” říká Kopena. Druhý skončil T. Jánoš, třetí Pytela, čtvrtý J. Jánoš, šestý Horák, sedmý Fökl, osmý Přibyl, devátý Purma, desátý Hoffmann. Honsnejman neodstartoval.

V první rundě vyhrál T. Jánoš, druhý skončil J. Jánoš, třetí Pytela, čtvrtý Purma, pátý Kopena, sedmý Přibyl, osmý Honsnejman, devátý Hoffmann, desátý Horák, jedenáctý Fökl.

V druhé rundě T. Jánoš obhájil první místo, Purma skončil druhý, Pytela třetí, Horák čtvrtý, Fökl pátý, Přibyl šestý, Kopena sedmý, J. Jánoš devátý, Hoffmann desátý, Honsnejman jedenáctý.

Třetí rundu vyhrál opět T. Jánoš, druhý skončil Purma, třetí Pytela, čtvrtý Přibyl. “Měřáky mi vždycky nejdou, a v Poříčí se to potvrdilo. Startoval jsem ze čtvrtého místa do rozjížďky, což není úplně strašný se pak dostat dopředu. V druhé rozjížďce jsem byl nahnaný do svodidel, skončil jsem čtvrtý, a do třetí rozjížďky jsem šel z první řady do třetího místa, ale měl jsem špatnou stopu,” vysvětluje Přibyl. Pátý Kopena, šestý Horák, sedmý Fökl, devátý Hoffmann, desátý Jánoš, jedenáctý Honsnejman.

Tato divize postupovala rovnou do finále. Zde se otočily karty a zlato si z tohoto republikového závodu odvezl Přibyl. “Do finále nám to dalo pátý místo, šel jsem z venku, ale dobře jsme zvolili pneumatiky, start se povedl a v prvním kole jsem se u třetí věže dostal na první místo a to jsem si udržel až do cíle. Za mě velká spokojenost,” dodává Přibyl.  Druhý skončil slovinský pilot Žiga Kraševec.

Bronz získal Kopena. “Na finále mi to dalo, ale až na třetí řadu na startu. Před finálovou jízdou dost zapršelo, start se mi povedl a jezdil jsem pátý a nakonec jsem dojel třetí, ale měl jsem tak zaházené brýle, že jsem to ani nevěděl a dozvěděl jsem se to až po příjezdu do depa,” vysvětluje Kopena. Purma skončil čtvrtý, Pytela pátý, Fökl šestý, Horák sedmý, Jánoš Jakub osmý, Hoffmann Ronald devátý a Tomáš Jánoš desátý.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů