Tereza Šimurdová
17. 8. 2024

Jsem rád, že jsem to v Poříčí dotáhl na třetí místo, říká Libor Paul

Do republikového závodu v Poříčí přijelo v divizi Superbuggy pětadvacet pilotů. Zlato si odvezl Radek Jordák, druhý skončil maďarský jezdec Richárd Tóth, třetí skončil Libor Paul.

První měřený trénink vyhrál Petr Nikodém, druhý skončil Jakub Kubíček, třetí Vojtěch Vaculík. “O víkendu jsme se zúčastnili závodu v Poříčí nad Sázavou. Vždy se sem hodně těšíme a nebylo tomu jinak ani letos. Tento závod považuji za vrchol sezony.Rozhodli jsme se vytáhnout nový vůz - Porsche GT3. Rozhodli jsme se pro ostrý test přímo na závodech. S autem jsem měl odjeto pouze pár kol a bylo to pro mě něco úplně nového,” říká Vojtěch Vaculík.

Čtvrtý skončil Luděk Dubravský. Šestý dojel Vít Nosálek, sedmý Radek Jordák, osmý Václav Rojar, devátý Libor Paul, desátý Michal Neumann, sedmnáctý Michal Štětina, osmnáctý Vladislav Štětina, devatenáctý Jaroslav Hošek, dvaadvacátý Jan Husák čtyřiadvacátý Jan Bartoš, pětadvacátý Josef Jonáš. Tomáš Havránek měřák nedojel.

Druhý měřák vyhrál Nikodém, druhý skončil Vaculík. “V prvním měřeném tréninku jsem obsadil třetí místo. Byl jsem překvapený. Nezajel jsem na svůj vkus totiž ani jedno čisté kolo. S výsledkem jsem byl velice spokojený. Ve druhém měřáku jsem ještě zrychlil a byl jsem na druhé příčce. Celkově to dalo z obou měřených tréninků na třetí místo,” vysvětluje Vaculík.

Třetí dojel Kubíček, čtvrtý Dubravský, šestý Jordák, sedmý Paul, osmý Nosálek, desátý Bartoš, jedenáctý Rojar, šestnáctý Neumann, osmnáctý Hošek, devatenáctý Štětina M., dvacátý Štětina V., dvaadvacátý Jonáš, třiadvacátý Husák. Havránek neodstartoval.

První rundu vyhrál Vaculík. “Na startu první rozjížďky jsem měl pole position a rozhodl jsem se pro levou stopu. To se ukázalo jako správná volba. Porsche od startu odjelo jako raketa a rozjížďku jsem suverénně vyhrál stylem start-cíl,” komentuje Vaculík.

Druhý skončil Kubíček, třetí Nikodém. Čtvrtý dojel Nosálek,  pátý Jordák, šestý Paul, sedmý Dubravský, osmý Rojar, devátý Bartoš, desátý Štětina V., dvanáctý Neumann, sedmnáctý Štětina M., dvacátý Hošek, jednadvacátý Husák, dvaadvacátý Jonáš. Havránek neodstartoval.

Druhou rundu vyhrál Nikodém, druhý skončil Dubravský, třetí Kubíček, čtvrtý Nosálek, šestý Paul, sedmý V. Štětina, osmý Jordák, desátý Rojar, třináctý Neumann, patnáctý Štětina M., šestnáctý Bartoš, sedmnáctý Hošek, osmnáctý Husák, devatenáctý Jonáš, jednadvacátý Vaculík. “V neděli jsem měl na startu druhé rozjížďky vedle sebe Víťu Nosálka a velké překvapení závodu Luďka Dubravského, který jede moc hezky. Ten mi po startu v první zatáčce nasadil na pravé přední kolo, já jsem kolidoval se svodidly a bylo z toho uražené pravé přední kolo. Rozjížďku jsem krokem dojel do cíle na posledním místě a pěkně nám to zamíchalo kartami,” konstatuje Vaculík. Havránek neodstartoval.

Třetí rundu vyhrál Dubravský, druhý skončil Nikodém, třetí Kubíček, čtvrtý Jordák, šestý Nosálek, osmý Paul, devátý Štětina V., desátý Rojar, patnáctý Štětina M.,šestnáctý Neumann, sedmnáctý Hošek, osmnáctý Husák, devatenáctý Bartoš, jednadvacátý Jonáš, dvaadvacátý Vaculík. “Do třetí rozjížďky jsem šel až ze třetí řady a bylo tedy jasné, že nebude nouze o souboje. Hned po startu jsem se protáhl na čtvrté místo. Při předjíždění Libora Paula jsem si dal záležet na tom, aby to proběhlo čistě a to byla chyba. Libor mi v horní zatáčce pokus o předjetí oplatil a urazil mi levou přední spojovačku řízení. Po rozjížďkách jsem byl celkově jednadvacátí a do semifinále postupuje prvních 20 jezdců. Tím pro mě závod skončil. Domů jedeme bez jediného bodu. Letos nás naštěstí body nezajímají, protože se neúčastníme kompletního MČR a soustředíme se na Mistrovství Evropy, dodává Vaculík.

V semifinálové jízdě první skupinu vyhrál Nikodém, druhý skončil Dubravský, Jordák dojel čtvrtý. Do finále se pak nedostal na osmém místě Neumann. V druhé skupině vyhrál Kubíček, druhý skončil Paul, třetí Štětina V., čtvrtý Rojar. Do finále nepostoupil na šestém místě Štětina M., sedmý Hošek, osmý Nosálek, devátý Husák, desátý Bartoš, který ani neodstartoval.

Ve finále se otočily karty a první místo si odvezl domácí Jordák. “Díky moc klukům. Konečně se prolomila smůla na mé domácí trati,” konstatuje Jordák. Druhý skončil Maďar Richárd Tóth, třetí dojel Paul. “Celkově Poříčí bylo super. Trať pěkná, v rozjížďkách i ve finále mi odešla převodovka, ale jsem rád, že jsem to dotáhl na třetí místo,” říká Paul.

Čtvrtý skončil V. Štětina, pátý Rojar, osmý Nikodém, devátý Dubravský, desátý Kubíček.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů