David Jeřábek
19. 8. 2024

Poříčí bylo náročné, přiznává Tomáš Svoboda

Do divize Kartkross nastoupilo 24 jezdců. Zlato si z republikového závodu odvezl Josef Švorc. Druhý skončil Lukáš Svoboda a třetí Tomáš Svoboda.

V prvním měřáku vyhrál Lukáš Svoboda, druhý skončil Tomáš Svoboda, třetí Hartych Ondřej, čtvrtý Stanislav Brousek, pátý Josef Švorc, šestý Tomáš Vejmola, sedmý Ladislav Jiřička, devátý Viktor Vítek, desátý David Benda, jedenáctý Filip Kratochvíl, třináctý Filip Jánoš, čtrnáctý Martin Marek, patnáctý Michael Blažek, šestnáctý Jiří Lasovský, sedmnáctý Matěj Novotný, osmnáctý Patrik Bíma, dvacátý Michal Cupák, jednadvacátý Ladislav Markvart, dvaadvacátý Kateřina Kalvodová, třiadvacátá Veronika Bokůvková. Jan Roubíček neodstartoval.

V druhém měřáku vyhrál Brousek, druhý skončil Hartych, třetí Vejmola, čtvrtý Vítek, pátý Svoboda T. “Závod v Poříčí byl velmi náročný. Od prvního měřáku mě dřelo druhé místo, ačkoli to je super umístění, tak jsem se celý víkend necítil stoprocentní,” říká Svoboda. Šestý skončil Svoboda L., sedmý Roubíček, devátý Blažek, desátý Jánoš, jedenáctý Jiřička, dvanáctý Kratochvíl, třináctý Benda, patnáctý Marek, šestnáctý Lasovský, osmnáctý Bíma, devatenáctý Novotný, dvacátý Cupák, jednadvacátý Markvart, dvaadvacátý Kalvodová, třiadvacátá Bokůvková.

Švorc měřák nedojel. “Do Poříčí sem se těšil jako každý rok. Poříčskou trať mám rád už od mala a vždy se tam rád vracím. V měřených trénincích jsme se udrželi na pátém místě což znamenalo první řadu,” vysvětluje Švorc.

První rundu vyhrál Vejmola, druhý skončil Jiřička, třetí Svoboda L., čtvrtý Svoboda T. “V první rundě jsem bojoval s Pepčou Švorcem, který se nakonec dostal přede mě a během našeho souboje se před nás dostal profesorsky  Láďa Jiřička, a i když jsem byl později schopen předjet Pepu, potom, co udělal defekt, tak Láďu jsem nestihl dohonit,” dodává Svoboda. Pátý Hartych, šestý Brousek, osmý Roubíček, desátý Marek, jedenáctý Lasovský, dvanáctý Markvart, třináctý Kratochvíl, patnáctý Bíma, šestnáctý Cupák, sedmnáctý Jánoš, osmnáctý Novotný, devatenáctý Švorc, dvacátá Bokůvková, jednadvacátá Kalvodová, dvaadvacátý Vítek, třiadvacátý Benda, čtyřiadvacátý Blažek.

Druhou rundu vyhrál Svoboda L., druhý skončil Vejmola, třetí Hartych, čtvrtý Brousek, pátý Svoboda T., šestý Jiřička, osmý Roubíček, desátý Švorc, jedenáctý Jánoš, dvanáctý Novotný, třináctý Vítek, čtrnáctý Bíma, patnáctý Lasovský, šestnáctý Marek, sedmnáctý Merkvart, osmnáctý Benda, devatenáctý Kratochvíl, jednadvacátá Kalvodová dvaadvacátý Cupák, třiadvacátá Bokůvková, čtyřiadvacátý Blažek.

Buggyrent-banner

Třetí rundu vyhrál Brousek, druhý skončil Hartych, třetí Vejmola, čtvrtý Svoboda L., pátý Jiřička, šestý Roubíček, sedmý Švorc, devátý Jánoš, desátý Vítek, jedenáctý Benda, čtrnáctý Lasovský, patnáctý Bíma, šestnáctý Kratochvíl, sedmnáctý Novotný, osmnáctý Markvart, devatenáctý Marek, dvacátá Kalvodová, jednadvacátá Bokůvková, dvaadvacátý Cupák, třiadvacátý Svoboda, čtyřiadvacátý Blažek.

V semifinále ve skupině A vyhrál Švorc. “V rozjížďkách jsem měl hodně defektů což nám nehrálo moc do karet. V neděli se mi podařilo v semifinále perfektně odstartovat a dostat se do čela a vyhrát,” dodává Švorc. Druhý skončil Hartych, třetí Vejmola, čtvrtý Roubíček, pátý Marek, šestý Benda, sedmý Cupák. Dále nepostoupil do finále na osmém místě Bíma, desátá Bokůvková, jedenáctý Jiřička.

Ve skupině B vyhrál Svoboda L., druhý Svoboda T. “V semifinále jsme vedli se Standou Brouskem, Lukim Svobodou a Viktorem Vítkem krásný souboj, ze kterého jsem vyšel na druhém místě,” komentuje Svoboda. třetí Vítek, pátý Kratochvíl, šestý Jánoš, sedmý Lasovský. Dále do finále nepostoupil osmý Novotný, devátý Brousek, desátá Kalvodová, jedenáctý Markvart, dvanáctý Blažek.

Buggyrent-banner

Finále mělo opakovaný start. Zlato si z republikového závodu odvezl Švorc. “Na finále vydatně zapršelo a z finálové jízdy se stal menší boj o přežití. Mokrá trať mi sedla a hodně mě to bavilo, rychle jsem si vytvořil velký náskok, bohužel finále bylo zastavené. Do opakované jízdy se mi podařilo znovu odstartovat jako první a udržet vedoucí pozici až do cíle. Děkuji všem, kteří mi pomáhali a podporovali, také děkujeme AMK Poříčí za krásné závody,” míní Švorc.

Druhý skončil Svoboda L., třetí Svoboda T. “Finále se jelo na dvakrát. První finále bylo v totálním bahně, a i když to bylo obtížné, tak jsem si to užíval, ale pak jsem udělal chybu, která mě stála druhé místo. Hodně jsem se propadl a pak mě docela zachránila červená vlajka.

V druhém finále jsem měl absolutně mizerný start a propadl se skoro až do třetí řady, ale nějakým způsobem jsem se dostal po první zatáčce na třetí místo, a tak to zůstalo až do konce. Bereme hezké body a budeme se těšit na další závody v Přerově. Děkuju všem co fandili a vidíme se,” uzavírá Svoboda. Hartych skončil čtvrtý, Vejmola pátý, Jánoš šestý, Kratochvíl sedmý, Vítek devátý, Lasovský desátý, Cupák jedenáctý, Benda dvanáctý, Marek třináctý, Roubíček čtrnáctý.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů