David Jeřábek
23. 8. 2024

V Nyirádu bylo vidět, jak může být semifinále zrádné, přiznává Vojtěch Vaculík

V divizi Super buggy se tentokrát na dalším evropském závodě v maďarském Nyirádu ukázalo pětadvacet pilotů. Třetí místo si odvezl Zdeněk Antony. Radek Jordák skončil čtvrtý, Petr Nikodém desátý. Vojtěch Vaculík a Jaroslav Hošek se do finále neprobojovali.

V prvním měřáku čtvrtý skončil Vaculík, pátý Nikodém, devátý Antony, čtrnáctý Jordák, pětadvacátý Hošek. V druhém měřáku vyhrál Nikodém, třetí skončil Antony, pátý Jordák, jedenáctý Vaculík, dvaadvacátý Hošek. “V měřeném tréninku jsem naměřil až jedenáctý čas. Se svým výkonem jsem nebyl vůbec spokojený. Do rozjížděk jsem tedy bral druhou řadu,” říká Vaculík.

První rundu vyhrál Nikodém, druhý skončil Antony, sedmý Vaculík, osmý Jordák, devatenáctý Hošek. V druhé rundě na druhém místě skončil Antony, šestý Vaculík, osmý Jordák, devátý Nikodém, osmnáctý Hošek. Ve třetí rundě vyhrál Nikodém, druhý skončil Jordák, čtvrtý Vaculík, třináctý Hošek. Antony rundu nedojel. V semifinálové jízdě v první skupině vyhrál Nikodém, druhý skončil Antony, pátý Jordák. Ve druhé skupině sedmý skončil Vaculík, osmý Hošek.

“Do semifinále jsem nastupoval ze druhé řady a sliboval jsem si dobrý výsledek. Bohužel se mi nepovedl start a předjela mě i třetí řada… Mně teda přišlo, že to odjelo celkem dobře. Potom jsem si ale všiml, že mě asi o 30 km/h předjíždí M. Straub a věděl jsem, že je něco špatně. V semifinále jsem se hned po startu propadl na sedmé místo a na pátou postupovou pozici se mi bohužel nepovedlo prokousat.Celý závod se vedlo celkem dobře, ale je tady krásně vidět, jak může být semifinále zrádné,” komentuje Vaculík.

Ve finále si Antony odvezl z Evropy třetí místo. “Zase nějaké body jsem získal, jelikož Petr dojel za mnou, respektive nedojel a zase nějaký bodový náskok jsme prohloubili a jsme spokojení,” říká Antony.

Jordák skončil čtvrtý. “Ze zadní pozice jsem ani nedoufal v dobrý výsledek. Na trati se blbě předjíždí a troufám si říct, že když se pořádně nepokropí, práší tak, že je to až nebezpečné. Nakonec se mi nějak podařilo promotat na čtvrté místo, a to i díky velkému poškození aut soupeřů,” vysvětluje Jordák.

Nikodém skončil desátý. Vaculík a Hošek se do finále neprobojovali.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů