David Jeřábek
29. 8. 2024

Tomáš Vejmola: Musel jsem hodně bojovat.

Na dalším republikovém závodě, tentokrát V Přerově o konkurenci v divizi Kartkross nebyla nouze. Sešlo se tentokrát 22 pilotů. Zlato a cenné body do tabulky si odvezl Stanislav Brousek, druhý skončil Josef Švorc, třetí Tomáš Vejmola.

V prvním měřáku vyhrál Filip Kratochvíl, druhý skončil Ladislav Jiřička, třetí Ondřej Hartych, čtvrtý Tomáš Vejmola, pátý Stanislav Brousek, šestý Karel Zbořil, sedmý Josef Švorc, osmý Tomáš Svoboda, devátý Lukáš Svoboda, desátý David Benda, jedenáctý Michal Cupák, dvanáctý Jiří Mára, třináctý Viktor Vítek, čtrnáctý Pavel Štajner, patnáctý Filip Jánoš, šestnáctý Václav Kostlivý, sedmnáctý Martin Marek, osmnáctý Matyáš Milata, devatenáctý Ladislav Markvart, dvacátý Matěj Novotný, jednadvacátá Klára Kalvodová, dvaadvacátá Veronika Bokůvková.

Buggyrent-banner

V druhém měřáku vyhrál Hartych, druhý skončil Brousek, třetí Jiřička, čtvrtý T. Svoboda, pátý L. Svoboda, šestý Vejmola, sedmý Kratochvíl, osmý Vítek, devátý Zbořil, desátý Štajner, jedenáctý Cupák, dvanáctý Švorc. “V Přerově jsme závody nezačali úplně dobře. První měřený trénink jsme jeli na mokru a druhý naopak na suchu a hodně se prášilo, takže se mi nepovedl naměřit dobrý čas,” přiznává Švorc. Třináctý skončil Mára, čtrnáctý Benda, patnáctý Jánoš, šestnáctý Milata, sedmnáctý Marek, osmnáctý Novotný, devatenáctý Kostlivý, dvacátý Markvart, jednadvacátá Kalvodová, dvaadvacátá Bokůvková.

První rundu vyhrál Švorc, druhý skončil Vejmola. “V rozjížďkách jsem se pokaždé potkal s Láďou Jiřičkou a Karlem Zbořilem, sice všem říkal, že je nováček, ale bylo vidět, že přerovskou trať má najetou skvěle. Ve všech jízdách jsem musel hodně bojovat o každou pozici a v součtu to nakonec bylo celkové druhé místo z rozjížděk,” vysvětluje Vejmola.

Třetí skončil T. Svoboda, čtvrtý Zbořil, pátý Brousek, šestý Svoboda, sedmý Vítek, osmý Jiřička, devátý Hartych, desátý Benda, jedenáctý Štajner, dvanáctý Marek, třináctý Mára, čtrnáctý Cupák, patnáctý Kostlivý, šestnáctý Jánoš, sedmnáctý Milata, osmnáctý Kratochvíl, devatenáctý Markvart, dvacátý Novotný, jednadvacátá Kalvodová, jednadvacátá Bokůvková.

Druhou rundu vyhrál Zbořil, druhý skončil Švorc, třetí Jiřička, čtvrtý Brousek. “Do Přerova jsem jel s velkými ambicemi po nezdařeném Poříčí, kde jsem ztratil celkovou první pozici v šampionátu. V Přerově byla skvěle připravená trať, na které se mi po celý víkend krom měřených tréninků jelo úžasně. Sobota nebyla podle mých představ a nejel jsem úplně, jak bych měl,” míní Brousek. Pátý skončil Vejmola, šestý Svoboda, sedmý Benda, osmý Hartych, devátý Vítek, desátý Kratochvíl, jedenáctý Marek, dvanáctý Milata, třináctý Jánoš, čtrnáctý Mára, patnáctý Cupák, šestnáctý Štajner, sedmnáctý Novotný, osmnáctý Kostlivý, devatenáctá Bokůvková, dvacátá Kalvodová, jednadvacátý Markvart, dvaadvacátý T. Svoboda.

Třetí rundu vyhrál Brousek, druhý skončil Vejmola, třetí Švorc, čtvrtý Zbořil, pátý Hartych, šestý Vítek, sedmý Kratochvíl, osmý Jiřička, devátý Mára, desátý Marek, jedenáctý Svoboda, dvanáctý Benda, třináctý Štajner, čtrnáctý Jánoš, patnáctý Kostlivý, šestnáctý Cupák, sedmnáctý Milata, osmnáctý Novotný, devatenáctá Kalvodová, dvacátý Markvart, jednadvacátá Bokůvková, dvaadvacátý T. Svoboda.

Semifinálovou jízdu v první skupině vyhrál L. Svoboda, druhý skončil Švorc, třetí Hartych, čtvrtý Zbořil, pátý Marek, šestý Benda, sedmý Svoboda T. Do finále se dále nedostali na osmém místě Kostlivý, devátý Štajner, desátý Cupák, jedenáctá Kalvodová.

Buggyrent-banner

V druhé skupině vyhrál Brousek, druhý skončil Jiřička, třetí Vejmola, čtvrtý Vítek, pátý Mára, šestý Kratochvíl, sedmý Jánoš. Do finále se dál nedostali somý Markvart, devátý MIlada, desátý Novotný, jedenáctá Bokůvková.

Finále rozhodlo o vítězi. Zlato si odvezl Brousek. “V neděli jsem byl celkem při chuti a podařilo se mi ovládnout semifinále a vybojoval poleposition na finále. Tam jsem odstartoval druhej, ale Svobodu jsem předjel a vedoucí pozici si udržel. Děkuji moc týmu za jejich práci a obětavost a taky své rodině,” vzkazuje Brousek.

Druhý skončil Švorc. “Do finále jsem odstartoval jako třetí a postupně jsem se probojoval na druhou pozici, snažil jsem se stíhat Standu Brouska, ale ten byl velice rychlý a i přes veškeré úsilí se mi to nepodařilo. Děkuji všem za podporu. A pořadatelům za krásné závody,” říká Švorc.

Třetí Vejmola. “Jako obvykle jsem v semifinále hodně chyboval a do finále jsem tak nastupoval až z druhé řady. Po startu jsem byl na páté pozici. Bojoval jsem s Ondrou Hartychem o čtvrtou, ale nakonec mi pomohla kolize Ondry a Lukáše, a podařilo se mi je předjet oba najednou. Třetí místo jsem pak hájil až do konce,” popsiuje Vejmola.

Hartych skončil čtvrtý, Vítek pátý, Zbořil šestý, Benda sedmý, Jánoš osmý, Svoboda devátý, Marek desátý, Mára jedenáctý, Svoboda T. dvanáctý, Jiřička třináctý, Kratochvíl čtrnáctý.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů