David Jeřábek
6. 9. 2024

Sitek: Stále se učím ze svých chyb

V divizi D4 se letos v Přerově ukázalo šest pilotů. Zlato si odvezl Zdeněk Tauchman, druhý skončil Tomáš Kebrt a třetí Josef Sitek. „Do Přerova jsme dorazili za krásného letního počasí s vidinou lepšího výsledku než v Dolním Bousově. Letos jsem v přerovské rokli startoval potřetí. Konkurence v této divizi je obrovská, různé typy aut zajišťují velmi zajímavé souboje na trati,“ říká vítěz Zdeněk Tauchman.

Po trénincích byl první František Hrachovec, druhý Tomáš Kebrt a třetí Zdeněk Tauchman. Josef Sitek skončil až na šestém místě.

Po rozjížďkách skončil první Kebrt. „Měl jsem nově naladěné auto a zkoušel jsem pro mě nové pneumatiky Kumho, které jezdí kluci v Evropě. Auto i pneumatiky fungovaly perfektně, z čehož vzešel druhý čas v měřených jízdách a myslím, že i vítězné rozjížďky,“ říká Tomáš Kebrt. Druhý skončil Tauchman: „Samotný závod se pro mě vyvíjel velmi slušně. Druhé místo v tréninku, rozjížďky s výsledky druhé, první a třetí místo zajistily druhou pozici na startu finále. Očekávání byla veliká,“ konstatuje Tauchman.

Třetí dojel Sitek: „Na závody jsem přijel s dobrým pocitem. S tratí a organizací závodu jsem byl také spokojen. Vše se bohužel změnilo už v měřených jízdách, kdy se mi absolutně nedařilo. Smůla se táhla dál a bohužel nás potkaly i nemilé technické problémy, které snad vyřešíme do závodu v Nové Pace,“ komentuje Josef Sitek.

Zlato si z Přerova odvezl Zdeněk Tauchman. „Ve druhém kole odpadl z druhého místa Lukáš Barták a já jsem se dotáhl na Pepu Sitka. Toho se mi povedlo ve čtvrtém kole předjet. Auto jelo perfektně, a tak jsem se během následujícího kola dotáhl na vedoucího Tomáše Kebrta. Snažil jsem se na něj tlačit a předjet ho bez kontaktu. V posledním kole nahoře u ‚chmelnice‘ byl Tomáš delší a já jsem se pod něj dostal a dovedl auto do vítězného cíle,“ popisuje Zdeněk Tauchman.

Druhý skončil Tomáš Kebrt: „Ve finále se podařilo dobře odstartovat, ale v posledním kole mě už bolely ruce a u chmelnice jsem udělal chybu, díky které se pode mě dostal Zdenda Tauchman. Ale i tak obrovská spokojenost. Jinak úprava tratě a organizace byly perfektní,“ říká Kebrt.

Třetí dojel Josef Sitek: „Celé závody zakončilo finále, které se nepovedlo snad nejvíce ze všech rozjížděk. Chtěl jsem tak moc zlomit smolný víkend, až se mi právě to stalo osudným ve finále. Dělal jsem zbytečné chyby a dokonce jsem se ve finále přetočil. Člověk se stále učí ze svých chyb a věřím, že v Pace to bude mnohem lepší,“ dodává Sitek.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů