David Jeřábek
10. 9. 2024

Takhle nervózní jsem dlouho nebyl, přiznává Petr Nikodém

Do divize Superbuggy se letos v Přerově sjelo devatenáct pilotů. Vítězem se stal Petr Nikodém, který si odvezl cenné body do tabulky. Druhé místo obsadil Vojtěch Vaculík a třetí skončil Luděk Dubravský. „Konkurence byla opravdu nabitá. Z domácí špičky přijeli skoro všichni. My jsme vyrazili s buggy Porsche a s ambicemi konečně prolomit letošní smůlu,“ popisuje Vojtěch Vaculík.

Po trénincích vedl Radek Jordák, druhý byl Jakub Kubíček a třetí Petr Nikodém. Vojtěch Vaculík se umístil na páté pozici. „V prvním měřeném tréninku jsem skončil pátý. S časem ani svým výkonem jsem nebyl spokojený. Ve druhém tréninku se mi už nepodařilo zrychlit, takže jsem musel přijmout páté místo,“ říká Vaculík. Luděk Dubravský obsadil sedmé místo. „V trénincích jsme zajeli sedmý čas, což znamenalo druhou řadu pro první rozjížďku. Trať byla nakropená, takže to byl spíše boj o přežití než závodění, ale i tak jsme skončili třetí. Bohužel, ve druhé a třetí rozjížďce jsme měli technické problémy,“ uvedl Dubravský.

Po rozjížďkách vedl Nikodém, druhý byl Nosálek a třetí Kubíček. Dubravský obsadil desáté místo a Vaculík třinácté. „Následovalo semifinále, které může hodně změnit. Nastupoval jsem do něj ze třetí řady. Nejdůležitější bylo dojet do pátého místa, abych se mohl prát o pódiová umístění ve finále. Po startu jsem se dostal za Vláďu Štětinu a jízdu jsem si užil. Zkoušel jsem ho předjet zleva i zprava, ale nedal se. Přesto jsem dojel čtvrtý, což znamenalo postup do finále,“ popisuje Vojtěch Vaculík.

Zlato z Přerova si po dlouhé době odvezl Petr Nikodém. „V Přerově se nám podařilo vyhrát všechno, co šlo, a do finále jsme startovali z první řady. Start se povedl a pak už to bylo o tom, jestli vydrží technika. Řekl bych, že takhle nervózní jsem na republice dlouho nebyl. Snad jsme prolomili smůlu a sezóna bude ještě zajímavá,“ vysvětluje Nikodém.

Druhý skončil Vojtěch Vaculík. „V posledním finále jsem startoval znovu ze třetí řady. Porsche vystřelilo na zelená světla jako blesk, hned jsem byl čtvrtý. V druhé zatáčce jsem se posunul na páté místo za Luďka Dubravského. Celé finále jsme spolu sváděli velké souboje. Po dlouhých sedmi kolech se mi podařilo Luďka předjet v posledním kole. Myslím, že diváci si přišli na své. Po projetí cílem jsem zjistil, že jsem se dostal až na druhé místo! V tom tempu jsem si ani neuvědomil, že jsem tak vysoko. Po dlouhé době jsem konečně prolomil smůlu a dovezl domů pohár,“ líčí Vaculík.

Třetí místo obsadil Luděk Dubravský. „Na semifinále už byla buggy v pořádku a podařilo se nám dojet na druhém místě. Ve finále jsem se po skoku dostal na třetí příčku a na třetím místě jsem i dojel. Bylo to nepopsatelné – ve druhém závodě s buggy skončit na stupních vítězů. Chtěl bych poděkovat rodině, sponzorům, fanouškům a hlavně týmu, který měl spoustu práce a všechno zvládl. Odměnou pro nás bylo umístění na bedně,“ uzavírá Dubravský.


Tereza Šimurdová
www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů