David Jeřábek
6. 9. 2024

Jeli jsme jako sněžná rolba, vypráví Arnošt Florián

Do Přerova se letos v divizi Buggy 1600 sjelo patnáct pilotů. Zlato si odvezl Arnošt Florián, druhé místo obsadil Daniel Pytloun a třetí skončil Filip Hartman. „Přerov nikdy nepatřil mezi naše nejoblíbenější tratě kvůli technickým poruchám. Vždycky, když jedeme do Přerova, je mi naše auto, zvlášť motor, trochu líto. Na naše překvapení se víkend v Přerově podařil skoro na jedničku,“ říká Hartman.

Po trénincích vedl Filip Hartman, druhý byl Arnošt Florián a Daniel Pytloun skončil pátý.

Po rozjížďkách vedl Hartman, těsně za ním byl Florián. „První rozjížďku jsem vyhrál bez sebemenšího souboje, pouze start byl trochu napínavý. Druhou rozjížďku jsem také vyhrál, ale start byl zajímavější. Stál jsem na vnitřní straně, Václav uprostřed a Martin venku. My s Martinem jsme oba zavřeli Vencu a jeli jsme jako sněžná rolba. Třetí rozjížďku jsem rovněž vyhrál,“ vysvětluje Florián. Na třetí pozici skončil Pytloun.

Zlato z Přerova si odvezl Arnošt Florián. „Ve finále jsem zvolil špatnou startovací pozici, která neodstartovala podle našich představ, takže jsem po startu byl druhý za Danielem Pytlounem. Po hezkém letu na mamutu a několika pokusech o předjetí na kluzké trati jsem nakonec dovezl zlato domů,“ říká Florián. Druhé místo obsadil Daniel Pytloun a třetí Filip Hartman.

„Po startu jsem se ve druhé zatáčce snažil předjet Arnošta, ale zjistil jsem, že to nebude možné. Zasekl jsem se o vnitřek zatáčky a musel couvat. Poté už to byla stíhací jízda a nakonec se nám podařilo urvat třetí místo,“ dodává Hartman.


Tereza Šimurdová
www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů