Tereza Šimurdová
20. 9. 2024

Paka je moje nejoblíbenější trať, svěřuje se Ladislav Jiřička.

V divizi Kartcross se na šampionátu v Nové Pace utkalo dvaadvacet aut. Zlato si odvezl Josef Švorc, druhý skončil Tomáš Vejmola a třetí Ladislav Jiřička. První měřený trénink vyhrál Tomáš Vejmola, druhý skončil Stanislav Brousek a třetí Lukáš Svoboda. Josef Švorc skončil pátý, Ladislav Jiřička dvanáctý.

Druhý měřený trénink vyhrál Brousek, druhý skončil Vejmola, třetí Ondřej Hartych, čtvrtý Josef Švorc. „Štikovskou rokli mám velice rád a patří k mým oblíbenějším tratím. Měřené tréninky se nám nepodařily úplně podle představ, ale pořád to stačilo na první řadu,“ říká Švorc. Pátý skončil Ladislav Jiřička.

První rozjížďku vyhrál Brousek, druhý skončil Švorc, třetí Svoboda. Vejmola skončil sedmý, Jiřička osmý. Druhou rozjížďku vyhrál Švorc. „V rozjížďkách se mi pokaždé podařilo perfektně odstartovat a vyhrát. To nám vydrželo i do semifinále,“ vysvětluje Švorc.

Buggyrent-banner

Druhý skončil Viktor Vítek, třetí Ladislav Jiřička, devátý Tomáš Vejmola. Třetí rozjížďku vyhrál Švorc, druhý skončil Vítek, třetí Jiřička. „Závod v Nové Pace byl zatím můj nejlepší závod v kategorii Kartcross. Měřené tréninky se mi moc nepovedly, ale v rozjížďkách jsem se postupně zlepšoval a zrychloval,“ popisuje Ladislav Jiřička. Vejmola skončil jedenáctý.

V semifinále, v první skupině, vyhrál Švorc, druhý skončil Lukáš Svoboda, třetí Ondřej Hartych, čtvrtý Jiřička. V druhé skupině vyhrál Tomáš Vejmola, druhý skončil Vítek, třetí Svoboda.

Zlato si tentokrát odvezl Josef Švorc. „Ve finále jsem odstartoval na prvním místě a za mnou byl Tomáš Vejmola, který hodně tlačil, takže stačilo udělat jen malou chybu a vše by bylo jinak. Vedoucí pozici jsem si udržel až do cíle, i když to nebylo vůbec jednoduché. Děkuji všem za podporu a pořadatelům za krásné závody,“ vzkazuje Švorc.

Druhý skončil Tomáš Vejmola, třetí Ladislav Jiřička. „Po semifinále jsem ve finále startoval z druhé řady. Po povedeném startu jsem se dostal na čtvrtou pozici. Během závodu, po souboji s Viktorem Vítkem, jsem se dostal na třetí místo. Je to moje první bedna v této divizi, z umístění mám obrovskou radost i proto, že Nová Paka je moje nejoblíbenější trať. Chtěl bych poděkovat pořadatelům za úpravu trati a tátovi za přípravu kárta,“ říká Jiřička.

Buggyrent-banner

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů