Tereza Šimurdová
24. 9. 2024

Tomáš Hašler: Z lesa na bednu? Ano je to neskutečný ,ale stalo se to

Na republikový závod do Nové Paky přijelo v divizi D2 deset aut. Zlato si odvezl Ladislav Brumlich, druhý skončil Tomáš Hašler a bronz získal Václav Ciminga.

V prvním měřeném tréninku zvítězil Lukáš Knap, druhý skončil Tomáš Hašler. “Z lesa na bednu? Ano je to neskutečný, ale stalo se tak. Celý tým se těšil hlavně tedy Jaroslav Hrachovec, ten nám totiž v Přerově chyběl . V pátek byla super nálada představy byly vyjet dvě jedničky a pak už jen vyhrát finále a vést plný počet bodů, ale bohužel to by bylo asi moc jednoduché,” přiznává Hašler. Třetí skončil Lukáš Vávra. Václav Ciminga skončil devátý, Ladislav Brumlich desátý.

V druhém tréninku obhájil své místo Knap, druhý skončil Lukáš Mihulka, třetí Lukáš Vávra. Ladislav Brumlich skončil šestý. “Po předešlém závodě v Poříčí n. Sáz. jsme na autě zkontrolovali spojku, částečně repasovali převodovku, povyměňovali nárazník i blatník a takto jsme vyrazili do Nové Paky, což se ukázalo jako velká chyba, protože už v prvním měřeném tréninku bylo znát, že motor nejede jak by měl. Výsledkem byl desátý čas z jedenácti. Do druhého měřáku jsem nastoupil jen z důvodu toho, abych se ve Štikovské rokli povozil alespoň ještě tři kola, pak jsem trochu počítal s naložením a odjezdem.

To by se ale po depu nesměl pohybovat blázen jménem Lukáš Šrajer, se kterým jsme v Lužanech u Vaška za sobotní odpoledne udělali kompletní repas motoru, za což jim a celému týmu Fejfar Racing moc děkuji. Těsnění pod hlavu vypůjčil J.Štětina a nové písty z firmy Intercars dovezl Dan Zeman, všem patří velké poděkování,” vypráví Brumlich. Ciminga se umístil devátý. Tomáš Hašler neodstartoval.

První rundu vyhrál Knap, druhý skončil Mihulka, třetí Josef Bartoš, čtvrtý Tomáš Hašler. Brumlich neodstartoval a Ciminga byl z jízdy diskvalifikován. Druhou rundu vyhrál opět Knap, druhý dojel Mihulka, třetí Vladimír Mlejnek. Ladislav Ciminga skončil pátý, Brumlich šestý, Hašler desátý. Třetí rundu vyhrál Brumlich. “Neděle už probíhala daleko klidněji, ráno v druhé rozjížďce jsme vybojovali třetí místo a poslední rundu, kde chyběl Mihulka, jsme vyhráli. Celkové páté místo znamenalo start z druhé řady do finále. Moc jsem se těšil a celkem si i věřil, že po premiérové vyhrané rozjížďce bych mohl přidat pódium z finále,” popisuje Brumlich.

Za ním skončili Mlejnek a Bartoš. Ciminga dojel čtvrtý, Hašler osmý. “První rozjížďku jsme dokončili na druhém místě, a vypadlo to že to půjde a budeme tedy bojovat o ty body co potřebujeme k tomu vysněnému titulu. Ale zklamání přichází hnedka v druhé rozjížďce, moji chybou byl malý tlak benzínu a ja byl rád, že jsem vůbec vyjel kopec nahoru. Hnedka byla nálada špatná! Nic v depu se opravilo vyzkoušelo, a zase vše fungovalo jak mělo. Třetí rozjížďka - věděl jsem, že už potřebuji něco pořádného zajet, abych mohl stát alespoň v druhé řadě na finále. Ale opět vše špatně star se moc nepovedl odjížděl jsem z druhé řady poslední, v prvním kole před studánkou se povedlo jednoho předjet. O dvě zatáčky později bylo po nadějích, moc rychlý klouzalo to a bohužel jsem se střetl se svodidly a tentokrát mě do hry nevrátili, ale vyřadili. Následky? Ohlá těhlice rameno, prasklý brzdový kotouč. Naděje po titulu tak vyhasly. Tým říká ještě to není ztracený,  říkám mám dojetou jen jednu rozjížďku, jedem domu balíme jsem 11tý. A ono ne se štěstím na mě zbylo 10té místo ve finále,” popisuje Hašler.

Zlato si tentokrát odvezl Ladislav Brumlich. “Po startu tomu vše nasvědčovalo, na kopci jsem se objevil na čtvrtém místě a dole u věže jsem podjel třetího V.Mlejnka. Kroužil jsem třetí, načež oba soupeři přede mnou odpadli na technickou závadu, takže jsme se v cíli mohli radovat z prvního místa. Pro mě a všechny lidi kolem je to neuvěřitelná věc a zároveň závazek ukázat, že to nebyla náhoda. Jezdit po trati a točit volantem je sice krásná, ale řekl bych poslední a nejlehčí věc, předchází tomu spousta času a příprav, s tím vším mi pomáhá moje skvělá rodina včetně kamarádů a známých, všem moc děkuji,” vzkazuje Brumlich. Za ním skončil Tomáš Hašler.

“Finále, poprvé, co jsem neměl nervy kam se na start postavit, upřímně z desáté pozice to bylo za pět let v MMČR poprvé. Teďka už je to jen na mě️. Úkol byl jasný - nabrat rychlost a být zase v předu mezi těmi ,,třídveřáky". No a odvážíme 23 bodů a mám náskok pouze jediný bod v celkovém hodnocení . Boj tedy bude a do úplného konce. Tedka připravit obě auta aby byla na 110% ready do Sedlčan 28.9 - 29.9 kde se rozhodne. Děkuji celému týmu, klukům že to nevzdali a dali to dohromady. Děkuji za podporu. AutoKrejčík engine za opravu hlavy. Motorsport Libuň za opravu těhlice díky,” popisuje Hašler. Třetí místo vydobyl Václav Ciminga.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů