Tereza Šimurdová
24. 9. 2024

Radek Jordák: Letos Francie znamenala krásnou a rychlou trať

Na dalším evropském závodě, tentokrát ve Francii, v divizi Superbuggy soutěžilo pět našich reprezentantů. Zlato si odvezl francouzský jezdec Robert Theuil. Stříbro a náskok v tabulce získal Zdeněk Antony. Vojtěch Vaculík dojel šestý a Petr Nikodém po čtvrtém kole ve finále musel ze závodu odstoupit.

V prvním měřeném tréninku skončil Petr Nikodém druhý. David Horák byl patnáctý, Radek Jordák devatenáctý. „Letos byla trať velmi rozbitá a kamenitá, což vedlo k velké spotřebě pneumatik, ale jinak šlo o krásnou a rychlou trať,“ konstatuje Jordák. Vojtěch Vaculík skončil dvacátý, Zdeněk Antony šestadvacátý. Ve druhém tréninku vyhrál Nikodém, Antony byl hned za ním. Jordák skončil pátý, Horák šestý a Vaculík devátý. „Ve Francii bylo vše v pořádku. Měřené tréninky proběhly v pořádku. Sice byly problémy s palivem, ale zvládli jsme to,“ říká Antony.

V první rundě vyhrál Nikodém, Antony byl čtvrtý, Horák sedmý, Vaculík devatenáctý a Jordák nedojel. V druhé rundě skončil Antony třetí, Jordák pátý, Vaculík osmý a Horák dvacátý. Nikodém tentokrát jízdu nedokončil. Třetí rundu vyhrál Antony, Horák skončil druhý, Nikodém devátý, zatímco Vaculík a Jordák jízdu nedokončili. „Bohužel nám štěstí nepřálo. V první rozjížďce mi na druhém místě odešla převodovka. Ve druhé rozjížďce se mi podařilo z devátého místa probojovat na druhé, což byl super výsledek, ale další smůla přišla, když mi soupeř ulomil kolo ve třetí rozjížďce. Dvě nedokončené jízdy bohužel znamenaly odjezd domů,“ komentuje Jordák.

V semifinálové jízdě první skupiny dojel Vaculík pátý. „Semifinále pro mě bylo celkem náročné, protože jsem startoval ze třetí řady a potřeboval jsem dojet nejhůř na pátém místě. Po startu jsem se dostal na pátou příčku a celou jízdu jsem útočil na A. Boeleho. Toho se mi ale nepodařilo předjet. Skončil jsem pátý, což mi otevřelo cestu do dalšího evropského finále,“ konstatuje Vaculík.

Horák skončil na sedmém místě. „Po rozjížďkách jsem byl celkově čtvrtý. V semifinále jsem startoval z první řady, ale po kolizi na startu jsem dál nepostoupil,“ vysvětluje Horák.

V druhé skupině vyhrál Antony. „Rozjížďky jsem bez komplikací vyhrál a stejně tak semifinále,“ říká Antony. Nikodém skončil druhý.

Ve finále tak z našich pěti pilotů bojovali pouze tři. Zlato si odvezl francouzský jezdec Robert Theuil, zatímco stříbro a náskok v tabulce si odváží Zdeněk Antony. „Kvůli technické závadě jsem dojel druhý, ale závody hodnotím velmi kladně a odvážíme si cenné body do tabulky,“ komentuje Antony.

Vojtěch Vaculík dojel šestý. „Ve finále jsem se po startu dostal na osmé místo a znovu jsem měl před sebou A. Boeleho. Tentokrát se mi ho ale podařilo předjet a dojel jsem na šestém místě. S výsledkem jsem velmi spokojený. V takto nabité konkurenci je i šesté místo úspěch.

Hned následující víkend závodíme v italské Maggioře, kde máme po loňském úspěchu vysoké ambice a chceme dovézt hromadu bodů,“ dodává Vaculík. Petr Nikodém musel po čtvrtém kole závod předčasně ukončit.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů