Tomáš Němec
27. 9. 2024

Dušan Horčička v Sedlčanech v divizi Superbuggy

Už tento víkend zavítá autokrosové mistrovství České republiky do Sedlčan. Některé tituly už jsou rozdány, a jiné už nemohou být získány. To je případ Dušana Horčičky, se kterým jsme se včera potkali v Dolním Bousově, kde testoval Superbuggy Alfa Racing Romana Poláka.


Dušane, co tě vedlo k tomu posadit se do buginy?
Souběh událostí a okolností. Divize Touring Autocross, naše jasná srdcovka, trpí v posledních sezónách nedostatkem aut. Snad se to příští rok zlepší, ale letos to teda byla slabota. Na posledním závodě v Nové Pace se mi bohužel po nešťastné kolizi s porouchaným vozem Jirky Breta podařilo dostat Hondu do "bezvědomí". Rozpáraný bok, ochranný rám naražený na sedačku, odebraný závodní průkaz... Oprava do Sedlčan nebyla reálná, navíc naše šance na titul už nejsou ani teoretické. Když se to všechno sešlo, nechal jsem se týmem a autokrosovou fotografickou a mediální legendou Tomášem Němcem vyhecovat k testu Superbuggy.

Jaké z toho máš pocity? Jezdil jsi v úterý Maratem a včera Alfou.
Jestli si vzpomínáš na vesnické prodejny se smíšeným zbožím, tak takové mám pocity – nikoliv z aut, ale ze sebe. S Maratem jsem odjel v Přerově pouhá čtyři kola, pak začalo pršet. S Alfou Romana Poláka v Bousově 2x4 kola, a pak zase začalo pršet...

Nemám to vůbec v ruce. Co průjezd zatáčkou, to originál. Tam, kde s Hondou brzdím už i očima, se Superbuggy drží plný plyn. S menšími setrvačnostmi se paradoxně "peru" i v nájezdech do zatáček, hlavně do těch pomalých. Jezdil jsem málo a mám v tom hokej. Starého psa novým kouskům jen tak nenaučíš. Ale obě auta jsou skvělé stroje a i když jsem si připadal jak školák, svezení jsem si moc užil.

Jak se na Sedlčany těšíš? Jaké máš ambice?
Trochu se těším, trochu se bojím. Ale jdeme do toho. Ambice je jediná – zlepšovat se a nedělat bugině ostudu. Kdybychom v semifinále bojovali o účast ve finále, byl by to ohromný úspěch. Nebo spíš zázrak.

Co bude s Hondou? Bude se opravovat?
Honda se určitě bude opravovat. Pro příští sezónu je plán A český mistrák v Touring Autocross s Hondičkou.

Tomáš Němec

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů