David Jeřábek
4. 10. 2024

Autokrosaři zakončí sezonu v Humpolci

Autokrosovou sezonu zakončí v sobotu 19. října již tradičně BERNARD CUP – Setkání mistrů MEMORIÁL PAVLA URBANA v Humpolci. „Očekáváme velmi kvalitní startovní pole. Chybět by neměli starý i nový evropský šampion SuperBuggy Petr Nikodém a Zdeněk Antony ani kompletní tým Alfa Racing.

Očekáváme hojné zastoupení divize Kartcross a jako doplněk budou, stejně jako loni, dvě hobbycrossové kategorie – buginy 4x2, což je kombinovaná divize hobby a republiky, a plechová auta ze seriálu Radeč Cup. Pokud to vyjde, měla by být vystavena nějaká dakarská auta. Jelikož jsou však momentálně všichni jejich jezdci v Maroku, nebudu zatím konkrétní, abych diváky zbytečně nenavnadil a pak nebyli zklamáni. Velký program se chystá na večerní vyhlášení, které se tentokrát uskuteční ve Spolkovém domě v Humpolci,“ těší se předseda pořádajícího AMK Zálesí Josef Špaček.

V královské kategorii SuperBuggy plánuje útočit na nejvyšší příčky Vojtěch Vaculík. „Do Humpolce se těším jako vždy obrovsky. Je to jedna z mých oblíbených tratí, a to hlavně kvůli přístupu pořadatelů. Ti vždy skvěle připraví trať, přestože obvykle mají smůlu na počasí a voda jim všechno spláchne. Oni však dokážou trať znovu nachystat tak, aby uspořádali pěkné závody. Žádné divoké výměny techniky u mě neočekávejte. Budu startovat se svým autem s motorem Volvo. Chci si užít poslední závod sezony a ambice mám jako všude jinde samozřejmě ty nejvyšší,“ nešetří chválou humpoleckých pořadatelů znojemský autokrosař.

Jedním z favoritů na vítězství ve třídě RacerBuggy125 je její letošní šampion Ondřej Rezek. „Na Setkání se hodně těším a zajímá mě, jak to tam skončí. Je to mé rozloučení se „stopětadvacítkou“. A určitě chci vyhrát. Humpoleckou trať mám hodně rád,“ těší se pilot ze středočeské obce Drachkov. Ten příští rok míří do divize RacerBuggy250. „Auto po Ondrovi Pospíšilovi už máme nachystané. Měl jsem možnost se s ním již třikrát svézt a je to opravdu dělo.“

Divizi Touring1600 bude zastupovat například Jan Přibyl. „Do Humpolce se těším už proto, že je to jedna z mých nejoblíbenějších tratí už od mých autokrosových začátků. Humpolec byl za mě vždy TOP. Pořadatelé se o trať a celé zázemí vždy parádně starají a snaží se neustále celý areál zvelebovat. Ambicí vždy je dovézt auto do cíle celé a ideálně na nejvyšší příčce. Uvidíme však, jaká se v naší kategorii sejde konkurence. Doufám, že přijde hodně diváků, kteří mohou být blízko trati a tak je to pro ně super. Věřím, že to bude pěkné rozloučení se sezonou, která pro mě byla úspěšná,“ konstatuje čelákovický závodník.

Vlastimil Resl

tisková zpráva.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů