Tereza Šimurdová
11. 10. 2024

Marcel Dlesk se stal popáté mistrem České republiky

Poslední mistrák v Sedlčanech rozhodl o mnohém. V divizi Touring autocross si první místo odvezl Marcel Dlesk a stal se tak mistrem České republiky dohromady už popáté. Stříbrný věnec si ze Sedlčan odvezl Jiří Bret a bronz získal Rostislav Hilse. Pár řádků směřuje také k Lukášovi Musilovi, který měl ve třetí rundě na cílové rovince nehodu a s vážnými zraněními byl převezen do nemocnice.

V prvním měřáku vyhrál Rostislav Hilse, druhý skončil Marcel Dlesk, třetí Ján Šebo. Jiří Bret a Lukáš Musil nedojeli. V druhém měřáku Musil vyhrál, druhý skončil Hilse, třetí Bret. “Trenink u mě asi nemá cenu ani mluvit skoro. První jsem nejel protože při opakování selhal starter a druhej jsem dostal oblož, protože jsem nepřidával tam, kde jsem měl a brzdil jsem tam kde jsem neměl. Naštestí jsem to pochopil včas a v rozjíždkách začal trochu fungovat,” komentuje Bret. Čtvrtý skončil Šebo. Dlesk neodstartoval.

V první rundě vyhrál Bret, druhý skončil Musil, třetí Dlesk, čtvrtý Hilse, pátý Šebo.

V druhé rundě vyhrál Dlesk, druhý skončil Musil, třetí Bret, čtvrtý Šebo, pátý Hilse.

Třetí rundu vyhrál Musil, avšak v průjezdu cílem měl nehodu a utrpěl vážná zranění. Byl převezen do nemocnice, odkud fanouškům poslal vzkaz. “Ahoj, zdravím všechny moje fanoušky. Hlásím se ještě z Motola, ale můj pobyt tady se chýlí ke konci a pojedu domů. Poslední závod v Sedlčanech v nás zanechal moc. Mám po operaci oka, na které nevidím, otok a výsledky jsou na ústupu a vypada to každý den lépe. Je to běh na dlouhou trať a cca na půl roku bude rekonvalescence. Zase třeba přes Toma pošlu nějaké info. Ahoj Lukáš ( China ),” napsal Lukáš.

Druhý skončil Bret. “První runda vyhraná, druhá třetí flek, když jsem si nesmyslně vybral startovní pozici, a třetí runda bohužel velký průšvih, který potkal Lukáše Musila v průjezdu cílem. Tímto mu přeji brzké uzdravení a návrat na závodní tratě,” říká Bret. Třetí skončil Šebo, čtvrtý Hilse. Dlesk neodstartoval.

Zlato si z finále odvezl Marcel Dlesk. “Takže ďalšia sezóna za nami, a my sme získali titul Majstra Českej republiky po piaty krát. Aj keď nám, zo začiatku o titul Majstra až tak nešlo, tak na konci sezóny to samozrejme poteší. V poslednom závode v Sedlčanoch sme znova zvíťazili, ale radosť nebola až taká veľká, kedže Dušan Horčička predčasne skončil už v predposlednom závode v Pake a Lukáš Musil v Sedlčanoch. Týmto prajeme skoré uzdravenie hlavne Lukášovi a taktiež aj Dušanovej Honde. Preto bolo získať víťazstvo v Sedlčanoch o niečo ľahšie. Teraz si dáme zimný odpočinok a v prípade, že sa do našej kategórie pridajú nejaký noví jazdci, tak sa budeme tešiť na ďalšiu sezónu. Ďakujeme,” vzkazuje Dlesk.

Jiří Bret skončil druhý. “Ve finále jsem chtěl zabojovat o první flek naprosto bez nervů, ale bohužel ve druhém kole mě praskl spojkový válec a bez spojky jsem byl hodně rád, že jsem udržel druhé místo před dotírajícím Rostou Hilsem. I jemu přeji brzké uzdravení po zranění v pracovním životě. Výsledek tedy za mě ok, pomalu jsem se již přesunul na zimní stadion k hokeji a na autocrossu se uvidíme zase na jaře. Děkuji Všem za podporu, fandění a pomoc,” uzavírá Bret.

Rostislav Hilse skončil třetí. Ján Šebo čtvrtý.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů