Tereza Šimurdová
25. 10. 2024

Sedlčany, něco neskutečného, říká nová mistryně republiky Eliška Plná

V Sedlčanech se v divizi Juniorbuggy bojovalo do posledních sil. Zlato si odvezla Eliška Plná a stala se zároveň mistryní České republiky. Druhý se v Sedlčanech umístil Ondřej Pospíšil a stal se tak vícemistrem republiky. Bronzový věnec si odvezl Martin Kolomý. Závod ale nebyl jen o bojích, našli se i tací, kteří si ho jeli vysloveně užít.

Do Sedlčan, vzhledem k tomu že nám o nic nešlo, tak jsem měl jasný úkol, který jsem si splnil a to užít si můj poslední závod v této divizi,” říká Jakub Šafránek. Elišce Pytlounové se druhá část závodu nepovedla, i přesto se stala druhou vicemistryní republiky.

První trénink vyhrála Eliška Plná, druhý skončil Ondřej Pospíšil, třetí Eliška Pytlounová. Kolomý dojel čtvrtý, Šafránek pátý. Druhý trénink vyhrál Pospíšil, druhý skončil Kolomý. “Závod jsem si užíval, protože v českém šampionátu už mi o nic nešlo, takže jsem spíš jel trénoval a najížděl další kilometry,” popisuje Martin Kolomý. Třetí skončila Eliška Plná.

První rundu vyhrál Pospíšil, druhý skončil Kolomý. “Sobota se vydařila, měřené tréninky se nevydařily úplně ale v rozjížďce jsem zabojoval a byl jsem druhý. Ale následně přišla další penalizace, no naštěstí mě to neohrozilo na ztrátě moji pozice,” vysvětluje průběh závodu Martin Kolomý. Třetí skončila Plná. Druhou rundu vyhrála Plná, druhý skončil Kolomý, třetí Pospíšil. Třetí rundu vyhrál Pospíšil, druhá skončila Plná, třetí dojel Kolomý.

Finále rozhodlo o vítězi. Zlato si odvezla Eliška Plná a získala titul mistryně České republiky. “Sedlčany pro mě byly něco neskutečného. Celý závod jsem si strašně užila. Do finále jsem šla z druhého místa. Už v tu dobu jsem věděla co mi stačí k zisky titulu takže jsem šla připravená do finále. Odstartovala jsem jako druhá za Ondrou Pospíšilem. Skoro celá finále jsem si hájila druhou pozici která mi stačila na to abych měla dost bodů. Jenže jsem ještě chtěla zabojovat o tu první pozici, tak jsem se dotáhla na Ondru a tři kola před koncem se mi Ondru podařilo předjet a pak si udělat náskok.

Cíl jsem projela na prvním místě a to znamenalo ne jen že si odvezu zlatý věnec ale i titul mistra ČR. Jsem neskutečně šťastná a vděčná celému mému týmu bez kterého bych nebyla kde jsem a za to jim patří velké díky,” vzkazuje nová mistryně republiky Eliška Plná.

Druhý skončil Ondřej Pospíšil, a stal se tak vícemistrem republiky. Třetí dojel Martin Kolomý. “Nedělní rozjížďky se dařily, no měli jsme nějaké problémy vždy na začátku, takže jsem to musel dohnat v průběhu jízdy. Finále se taky vydařilo dokončil jsem finále na třetím místě. Děkuji všem za podporu tátovi, mechanikům, motoráři, sponzorům, bez kterých by to nešlo,” vzkazuje Kolomý.

Šafránek skončil jako čtvrtý. “Celý víkend probíhal klidně, bugina fungovala a my nemuseli nic opravovat. Do finále jsem nastupoval jako čtvrtý a do cíle jsem dojel na pátém místě. Chtěl bych poděkovat mým rodičům, sponzorům a hlavně Tondovi Blovskýmu, který tuhle sezónu měl s buginou práce až nad hlavu,” vysvětluje Šafránek.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů