Tereza Šimurdová
22. 10. 2024

Martin Kolomý: Letos jsem byl černý kůň

Poslední závod podniku Mistrovství Evropy v divizi Juniorbuggy byl napínavý do poslední chvíle. Z Mollerussy si druhé místo odvezla Eliška Plná, která celý závod odjela s vypůjčenou buginou od Nathana Ottinka. Ten si již s předstihem vybojoval titul mistra Evropy.

V prvním měřáku Martin Kolomý skončil čtvrtý, Eliška Pytlounová pátá, Eliška Plná devátá.”Závod ve Španělsku jsem jela s půjčenou buginou od Nathana Ottinka. Začátek byl pro mě dost těžký, abych se pořádně naučila s tímto vozem a věděla, co to auto po mně chce. Takže tréninky byly fakt špatné,” popisuje Plná.

V druhém měřáku druhá dojela Pytlounová, třetí skončila Plná. Kolomý neodstartoval. “Víkend začínal normálně, v měřeném tréninku jsem naměřil čtvrté místo. Na nájezdu do druhého tréninku jsem zjistil, že mám poruchu na voze - měli jsme poškozenou převodovku, což znamenalo dát druhý motor, tím pádem jsme nestihli první rozjížďku,” vysvětluje Kolomý.

V první rundě šestá dojela Pytlounová,  sedmá Plný. Kolomý neodstartoval. V druhé rundě druhý skončila Pytlounová, čtvrtá Plná, šestý Kolomý. “V neděli jsem se trápil, startoval jsem zezadu a auto už nefungovalo tak dobře, jak v sobotu ráno,” komentuje Kolomý. Ve třetí rundě čtvrtý skončil Kolomý. Pytlounová neodstartovala a Plná zůstala na startu. “Ale už v první rozjížďce to bylo mnohem lepší, zajela jsem nejrychlejší kolo, takže to znamenalo, že už to je na dobré cestě. Každou rozjížďku to bylo lepší a lepší, akorát jsem měla dost smůly tento víkend. Buďto jsme zůstali na startu a nebo se něco přihodilo,” popisuje Plná.

Ve finále Plná zabojovala a z Mollerussy si odvezla druhé místo. “Ale finále bylo už skvělé. Hned po startu jsem se probojovala na třetí pozici a hned v prvním kole jsem se ještě posunula  na druhou pozici, kterou jsem si udržela do cíle. Tento víkend byl pro nás dost obtížný ale aspoň to dopadlo ve finále. Ráda bych poděkovala týmu Nathana Ottinka a mému týmu za skvěle odvedenou práci,” uzavírá Plná.

Pytlounová skončila šestá a Martin Kolomý byl diskvalifikovaný. “Ve finále jsem se probojoval na třetí místo, ale po souboji po mé chybě jsem dojel až pátý. No a následně jsem byl diskvalifikovaný. Nevím co k tomu dodat - letos jsem byl asi černý kůň race direktora. Naštěstí i po všech problémech  jsme vybojovali třetí místo v Mistrovství Evropy” dodává Kolomý.

Mistrem Evropy se stal Nathan Ottink 🇳🇱 . Titul vicemistra získal Malone Feuillade 🇫🇷, jako druhý vicemistr skončil Martin Kolomý 🇨🇿.

Tereza Šimurdová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů